Investera i dyr champagne

Skulle du vilja investera på ett sätt som innebär att du omger dig med lyx och får läsa på om en kulturhistoriskt intressant dryck? Då tycker vi att du ska satsa på champagne! Champagne, alltså mousserande vin från det franska distriktet med samma namn, är alltid dyr. Till och med riktigt dyr om det gäller en finare sort. En flaska blir dessutom mer och mer värdefull med åren eftersom det anses att kvalitén förbättras i och med att smakerna får fortsätta utvecklas efter det att vinet tappats upp på flaska. Det innebär att hugade spekulanter kan köpa unga viner från Champagne och sedan sälja dem med förtjänst. Det finns många vinkännare som mer eller mindre försörjer sig på detta sätt. Det kan låta som en simpel affärsidé men det finns dock en hel del man bör tänka på för att på allvar kunna tjäna pengar på champagne. Det är det som är ämnet för denna text.

Var ska man köpa champagne?

Man kan säga att det finns fyra olika tillvägagångssätt när det gäller inlöpa av denna ädla dryck. Det mest ambitiösa är kanske att ta sig till någon av de nordfranska byarna Reims och Épernay. De är centralorter för framställning och handel med drycken. Många vingårdar har representanter där och som uppköpare kan man förhandla sig till fina priser eftersom det inte finns några mellanhänder om du gör affär direkt med producenten. Det gäller dock att man kan bedöma vinets värde och att man behärskar franska. Ett annat sätt är att bevista auktioner online. De bästa flaskorna säljs på det sättet men det är svårt att göra riktiga fynd eftersom många som bevistar auktionerna är ute efter just det. Många som är intresserade av denna investeringsform men som själva saknar de rätta kunskaperna anlitar helt enkelt en expert, precis som när man låter ett fondbolag förvalta en viss summa pengar. Det fjärde sättet, som faktiskt är oväntat bra, är att köpa champagne från systembolaget. Man kan hitta lämpliga objekt i beställningssortimentet. Priserna på fin champagne är väldigt konkurrenskraftiga i ett internationellt perspektiv. Vill du dricka en flaska själv för att fira en bra investering? Prova att sabrera champagnen inför några gäster!

Saker att tänka på

Investeringar bygger på att man skaffar kunskap som man sedan kan omsätta i pengar. med factoring kan du sälja dina faktorer och tjäna in tid som då istället kan använda till att fördjupa dig i det intressanta ämnet champagne. När det gäller champagne måste man ha koll på hur mycket man kan gå med vinst under en viss tidsperiod och utifrån det bedöma om man ska investera lång- eller kortsiktigt. Det är själva vinet som är den stora utgiftsposten men det är inte den enda kostnaden. För att vinet verkligen ska stiga i värde måste det förvaras under idealiska förhållande. Temperaturen ska vara jämn, det är det viktigaste. Som privatperson kan du få svårt att övertyga en kund om att du verkligen har tagit hand om vinet på rätt sätt under den ofta ganska långa tid det kan vara fråga om. Det finns vinkällare som hyr ut plats och det vara bra att satsa på det. Då minskar dessutom risken för att man råka öppna en flaska av misstag.