Beställa vin med hemleverans

Det finns få drycker som har så stor betydelse för mat- och smakupplevelsen som ett gott glas vin har. Både rött och vitt vin har fantastiska egenskaper som kan få alla möjliga maträtter att smaka bättre (eller sämre för den delen). Är du en riktig vinälskare har du säkerligen alltid en flaska hemma eller två. Vin är inte bara gott till helgmiddagen tillsammans med din partner, utan det är också ett sätt att koppla av efter en stressig vecka på arbetet.

Ska du bjuda på middag eller vill ha det lite extra mysigt till helgen kan en flaska vin göra susen, men om du inte har vin hemma behöver du naturligtvis bege dig ut först. Det snabbaste sättet att köpa ett riktigt gott och högkvalitativt vin är genom att besöka Systembolaget. Ett annat sätt är att beställa online. Idag kan du beställa både vin, snacks och billigt snus på internet. Att köpa billigt snus och vin online innebär att du kommer behöva uppvisa legitimation för att kunna ta emot din order – som vanligtvis sker direkt till dig och inte via ett postombud.

Vilka viner kan man beställa?

Har du aldrig beställt hem vin förut kan det naturligtvis vara svårt att förstå hur det går till och vilket sortiment som finns tillgängligt. Idag finns det flera onlinebutiker du kan vända dig till för att beställa vin med hemleverans, t.ex. Systembolaget eller Vinoteket. Vilket utbud som finns tillgängligt varierar oftast beroende på säsong och butik, men i alla butiker kan du få tillgång till både rött och vitt vin, samt mousserande och alkoholfritt vin.

Hur gammal måste man vara?

För att kunna beställa vin via internet behöver du vara lika gammal som när du köper vin på Systembolaget eller i annan fysisk butik. Det innebär att du måste vara minst 20 år gammal och kunna bevisa detta med legitimation. Att du beställer hem vinet innebär inte att du slipper visa ID. Istället kommer du att behöva uppvisa detta i samband med leveransen och när du tar emot ditt paket.

Hur mycket vin kan man beställa?

Hemleveranser från Systembolaget eller andra vinföretag kan göras ganska stora. Det är inte ovanligt att hemleverans används i samband med en större fest, där väldigt mycket dricka ska kunna serveras. I dessa fall kan det vara svårt att ta hem alla vinflaskor från den fysiska butiken. Vilken maxgräns som finns är svårt att säga. I de flesta fall kan du göra mycket stora beställningar, t.ex. inför ett 50-års kalas eller inför ett bröllop med många gäster. Observera att detta kan variera en hel del beroende på vilken butik du väljer att använda dig av och vad det står skrivet i deras allmänna villkor.